Over Superkr8

“Wist je dat het aanbieden van één letter per week juist de zwakkere lezers benadeelt?”

Webinar:

Effectief lees- & spellingonderwijs op school

Hoe bied je effectief lees- en spellingonderwijs? Leren leerlingen even goed lezen tijdens stillezen en hardop lezen? Lezen we beter van papier dan van een scherm? Moet je leessnelheid trainen? Hoe motiveer je leerlingen om te lezen? Hoe voorkom je dat leerlingen spelfouten als ‘ondekken’, ‘handoek’ en ‘nieuwschierig’ maken?

Dr. Sebastián Aravena, auteur van het boek “Effectief lees- en spellingonderwijs: Informatie, inspiratie en ideeën bij praktische vragen”, behandelt tijdens dit webinar deze én andere veelgestelde vragen over goed lees- en spellingonderwijs. Zijn antwoorden baseert hij op de talrijke wetenschappelijke onderzoeken die op dit gebied zijn uitgevoerd. Hij vertaalt de wetenschappelijke inzichten op heldere wijze naar concrete handvatten en praktische tips die je in de klas kunt inzetten. Heb jij zelf ook prangende vragen hierover? Aarzel dan niet om ze tijdens het webinar aan Sebastián te stellen. 

Over Sebastián

dr. Sebastián Aravena studeerde ontwikkelingspsychologie met als specialisatie neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2017 op onderzoek naar het leren van letter-klankkoppelingen en de relatie daarvan met leesvloeiendheid. Op dit moment is hij verbonden aan het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen dat opereert op het grensvlak van wetenschap en praktijk. Hij geeft regelmatig les op verschillende universiteiten, pabo’s en is al meer dan tien jaar docent op het gebied van dyslexie binnen de landelijke schoolpsychologenopleiding.

Sebastián heeft zijn onderzoekswerk altijd gecombineerd met het werken in de praktijk. Sinds 1999 zet hij zich in voor kinderen met lees-, spelling- en rekenproblemen. Sebastián is directeur Inhoud & Ontwikkeling bij RID Taal Rekenen en houdt zich in die rol vooral bezig met innovaties voor onderwijs en zorg. Daarnaast schreef hij samen met  Madelon van den Boer (docent en onderzoeker UvA) het boek het boek Effectief lees- en spellingonderwijs

 

 

dr. Sebastián Aravena

Wil je het webinar gratis volgen?

Bekijk de agenda voor dit en al onze andere gratis kennissessies op rid.nl en meld je direct aan.

NAAR DE WEBINARS
Vroeg taalaanbod voor

gelijke kansen

Alle kinderen verdienen de kans op een krachtige taalontwikkeling. Helaas zijn de kansen van kinderen om uit te groeien tot vaardige lezers bij aanvang van de basisschool niet gelijk. Om kinderen gelijke kansen te bieden, zijn vroege interventies noodzakelijk. Wetenschappelijk onderzoek geeft hiervoor waardevolle inzichten. RID wil met een krachtig taaloffensief scholen helpen deze inzichten effectief te vertalen naar de klas.

LEES MEER OVER KLANKKR8
RID SuperKr8 - KlankKr8