SuperKr8

voor in de klas

Krachtige wetenschappelijke inzichten vertaald naar vernieuwende lesmethodes, dát is de Superkr8 waarmee RID scholen en leerlingen graag vooruithelpt. 

Download de

lesbrieven

Wij hebben uitgebreide lesbrieven voor de 12 KlankKr8-dagen voor je voorbereid. Hierin vind je uitleg over wat er die dag op het digibord gaat gebeuren en vind je tips en ideeën voor de verwerkingsactiviteiten in de klas. Bij de opdrachten maak je gebruik van de lesmaterialen die je in het startpakket per post hebt ontvangen. Download via de blauwe knop het complete pakket met uitleg, verantwoording en lesbrieven in één keer. Print het document en berg het op in de map die je in het startpakket vindt. 

De extra materialen waarnaar verwezen wordt in de lesbrieven, kan je ook hieronder downloaden.

DOWNLOAD DE LESBRIEVEN
Loenies

Extra lesmaterialen bij de lesbrieven

Hieronder vind je extra verwerkingsopdrachten, die je kunt inzetten als je je leerlingen extra wilt laten spelen en oefenen met letters en klanken. Bovenaan ieder werkblad is te zien:

  • of het blad bedoeld is voor 1 kind of meerdere kinderen;
  • wat de leerling verder nodig heeft, zoals een (kleur)potlood;
  • welke extra materialen nodig zijn, bijvoorbeeld (een deel van) de KlankKr8-klankkaarten of een mini-LOCO-doos.

Als een leerling ervoor kiest met een blad of spel aan de slag te gaan, daag hem of haar dan uit om de klanken die hij nog kent, hardop te benoemen. De bladen staan op volgorde van moeilijkheidsgraad. Zo hebben de eerste bladen per dag alleen klankherkenning als uitgangspunt, daarna komen ook woorden aan bod en uiteindelijk worden ook eerder aangeboden klanken weer herhaald en gebruikt in de woorden. Zo kun je naar wens differentiëren.

Digibord

KlankKr8-app

De KlankKr8-app laat leerlingen spelenderwijs oefenen met de letter-klankkoppelingen, zodat ze beter onthouden worden. De app is inbegrepen in het KlankKr8-schoolabonnement.

LEES MEER

Webinars

Wij organiseren regelmatig online webinars, waarin we toelichten hoe je de krachtige inzichten uit wetenschappelijk onderzoek op het gebied van taal en rekenen kunt toepassen in de klas. We nodigen je van harte uit hieraan deel te nemen!  

BEKIJK DE AGENDA

Expertise en inspiratie

Ben je benieuwd naar de wetenschappelijke achtergronden van onze methodes? In ons blog vind je interessante artikelen ter verdieping, mét praktische tips.

Naar het kennisblog
Superkrachtig letters leren: focus op vlot, vloeiend en veel

Kunnen je leerlingen al optimaal profiteren van de recente wetenschappelijke bevindingen? In dit artikel vertalen [...]

Lees verder
Letterkennis is niet belangrijk; het gaat om lettervloeiendheid!

Zeven vragen en antwoorden (en tips!) over het (aan)leren van letters en klanken Onze RID-collega [...]

Lees verder
KlankKr8-app uitgebreid voor een nóg groter leereffect

Uit onderzoek blijkt dat een hoge lettervloeiendheid een essentiële voorwaarde is voor een goede lees- [...]

Lees verder