KlankKr8:

superkr8ig

en vloeiend leren lezen

Om leesplezier en diep tekstbegrip bij leerlingen te bevorderen, is een solide basis in technisch lezen van cruciaal belang. Kinderen hebben niet automatisch dezelfde kansen om vloeiend te leren lezen. Alleen met voldoende aandacht voor effectief voorbereidend leesonderwijs in groep 1/2 kunnen álle leerlingen een gelijke, stevige uitgangspositie krijgen.

Inzichten uit wetenschappelijk onderzoek bieden krachtige aanknopingspunten voor de wijze waarop kinderen letter-klankkoppelingen leren. Deze inzichten hebben wij verwerkt in het KlankKr8-schoolabonnement.

VRAAG KLANKKR8 DIRECT AAN
Superkr8ig

Kijk & luister: de 3 bouwstenen van KlankKr8

1. KlankKr8 | Startprogramma (groep 2)

Leerlingen beleven via het digibord een geweldig, klankrijk avontuur met Sara de onderzoeker, de astronaut en vier leuke ruimtewezens: de Loenies. Met de fysieke materialen uit het startpakket gaan ze aan de slag met de verzamelde klanken.

2. KlankKr8 | Serious game

Na de klassikale, speelse kennismaking oefenen leerlingen zelfstandig de klank-tekenkoppelingen in de app KlankKr8 op school. De app is ontwikkeld op basis van 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar leren lezen en de inzet van games hierbij.

3. LeerKr8-portaal

Toegang tot alle KlankKr8-benodigdheden en inzicht in de voortgang en knelpunten van leerlingen. Dit helpt leerlingen doelgericht te ondersteunen bij het spelen van de app, en ook om het aanbod in de klas aan te scherpen.

> Lees meer over de verschillende bouwstenen van KlankKr8 >

De serious game KlankKr8 is het resultaat van een unieke samenwerking tussen:

RID-logo
uva-logo
tu-delft-logo
gt-logo

Ingrediënten uit de wetenschap voor effectief leesonderwijs

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de leesvaardigheid van kinderen in Nederland al jaren achteruitgaat. Daarnaast blijkt dat bij aanvang van de basisschool, de kinderen ongelijke kansen hebben om uit te groeien tot vaardige lezers. Wat kun je in het leesonderwijs nu doen om toch alle leerlingen dezelfde uitgangspositie te geven én een stevige basis te leggen voor hun leesontwikkeling? Inzichten uit wetenschappelijk onderzoek bieden ons krachtige aanknopingspunten voor de inrichting van het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs. Dr. Sebastián Aravena is expert op het gebied van letters leren en deelt in deze video zijn kennis en visie over dit onderwerp.

Onderwijseffectiviteit

Het NRO, dat werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs, heeft onze app geselecteerd als kansrijke effectieve interventie voor het terugdringen van cognitieve achterstanden in het onderwijs.

Investeren in leesonderwijs

Een school kan op ieder gewenst moment starten met het KlankKr8-abonnement. De investering hangt af van het aantal groepen 1/2 en 2 in je school:

  • Bij één groep (1/)2: € 398,00 per jaar
  • Bij twee groepen (1/)2: € 687,70 per jaar
  • Bij drie groepen (1/)2: € 918,86 per jaar
  • Bij vier groepen (1/)2: € 1097,80 per jaar
  • Bij vijf groepen (1/)2: € 1250,00 per jaar

Bij interesse voor bovenschoolse afname maken wij graag een offerte op maat. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

VRAAG KLANKKR8 DIRECT AAN

Stel een vraag of maak een afspraak

Meer weten of heb je een vraag? Laat het ons hieronder weten, dan nemen wij contact met je op.

RID – de weg vrij voor talent

Ieder kind heeft eigen talenten en dromen. Je vol zelfvertrouwen ontplooien, dat gunnen wij iedereen. Vaardigheid in lezen, spellen en rekenen geeft je een vliegende start. Wij helpen hierbij met extra taal- en rekenkracht. Zo maken wij samen de weg vrij voor talent.
 
Elke dag samen bouwen aan een krachtige taal- en rekenontwikkeling. Wij kijken door de ogen van het kind en bundelen krachten met ouders, school en gemeente. Wij vertalen wetenschappelijke expertise naar effectieve ondersteuning en vernieuwing in de praktijk.